Virksomheder bør frygte LinkedIn og MySpace????

Jaja, when it rains it pours! Har åbenbart en masse at skrive om idag (apropros overspringshandlinger)!

En dejlig dr.dk overskrift jeg lige faldt over dér! Den refererer til en artikel i Computerworld, som handler om hvordan virksomheder bør forholde sig til, at deres nuværende og forhenværende medarbejdere bruger netværksredskaber, som LinkedIn, Facebook og MySpace.

Jeg har jo ingen mulighed for at tjekke op på det her, men det virker lidt som om DR journalisten lige har sat en fjer mere på hønen, for jeg kan ikke forestille mig at nogen kan være så naiv at tro at man helt kan forbyde medarbejdere at bruge nettet til den slags (vel og mærke i deres fritid)! Så får de da et problem med hele den næste generation af medarbejdere!

Hvis virksomheden vil forhindre deres medarbejdere i at udtale sig om virksomheden interne aktiviteter på nettet eller andre steder, så gør dog det, den slags klausuler er der jo masser af i forvejen. Men hvis ikke de kan se fordelene i at deres medarbejdere netværker og deler faglig viden udenfor virksomheden, så burde de lige læse en bog eller tre om vidensdeling/virksomhedskommunikation. Just sayin'.. Jeg tror det er de færreste der har en profil på LinkedIn der også hader deres arbejdsplads!

Og ellers er der jo en pointe i det Trine Maria siger.

You can't control them, so join them!

Og hvis du er bange for at miste dine medarbejdere til headhunterne på nettet, så gør din virksomhed lidt sjovere at være i end alle de andres, så slipper du også for at de spreder negativ omtale. Det kan da ikke være så svært! Eller er jeg bare naiv eller hvad?

Advertisements
Tagged

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: